De Luisterrups
Laten we onszelf en elkaar leren begrijpen in wat we voelen en bedoelen

Aanbod voor kinderen

De Luisterrups voor kinderen:

Het aanbod voor kinderen vanuit De Luisterrups bestaat uit individuele en groepstrajecten.
Persoonlijke begeleiding wordt gegeven in het Ik en mijn ik, Ik en mijn anders werkende hoofd, Ik en SOVA en Ik en Pol programma.
Groepstrainingen worden gegeven in het Wij en SOVA, Wij en Pol en ZOMER programma

Leer jezelf kennen:
Ik en mijn ik
Dit is een individueel programma voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, waarin ze zich bewust worden van hun eigen uiterlijk en innerlijk, hun eigen kwaliteiten en daarnaast leren beseffen dat iedereen uniek en waardevol is.

Ik en mijn anders werkende hoofd.
Dit is een individueel psycho-educatietraject voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Hierin leren kinderen meer over wat ze moeilijk vinden en wat bij hen anders gaat dan bij leeftijdsgenoten (gericht op ASS, ADHD, ADD).

Leer handig omgaan met de ander:
Ik en SOVA
Dit is een individuele sociale vaardigheidstraining (SOVA) voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Hierin staan kennis over sociale vaardigheden, oefenen met die vaardigheden en begeleiding in het oefenen met die vaardigheden centraal.

Wij en SOVA
Dit is een sociale vaardigheidstraining in een groepje van minimaal 4 en maximaal 6 kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Hierin staan kennis over sociale vaardigheden, oefenen met die vaardigheden en begeleiding in het oefenen met die vaardigheden met leeftijdsgenoten centraal.

Leer wat mindfulness voor jou kan betekenen:
Ik en Pol
Dit is een individuele mindfulnesstraining voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Ze leren tijdens deze training aan de hand van een verhaal over Pieter en Pol (gebaseerd op Mindfulness voor je kids van David Dewulf) op een speelse manier hun gevoelens/ emoties te plaatsen, tot rust te komen en beter om te gaan met stress.

Wij en Pol
Dit is een mindfulnesstraining in een groepje van minimaal 3 en maximaal 5 kinderen tussen de 8 en 11 jaar. De kinderen leren in de groep op een speelse manier hun gevoelens/ emoties te plaatsen, tot rust te komen en beter om te gaan met stress. In de groep leren de kinderen ook van elkaars ervaringen, wat de groepstraining een meerwaarde geeft. Voorwaarde hiervoor is wel dat de kinderen hun gevoelens durven te uiten tegenover de groep.

ZOMER- training
(Zomer Ochtend Mindfulness ERvaringen- training)
In de vakantie mag je ontspannen en uitrusten. Bij deze training krijg je daar zeker de mogelijkheid voor. Tijdens deze training maak je op een laagdrempelige, ontspannen en speelse manier kennis met mindfulness en wat een beetje mindfulness elke dag voor je kan betekenen.
In 5 opeenvolgende ochtenden tijdens je zomervakantie maak je kennis met mindfulness in een groepje van minimaal 2 en maximaal 5 kinderen tussen de 7 en 10 jaar oud.
Je ouders brengen je ’s ochtends en halen je weer op voor de lunch zodat jullie ’s middags bijvoorbeeld heerlijk op de camping waar jullie verblijven kunnen relaxen.

Voor meer achtergrondinformatie over de mindfulness trainingen klik je hier.

Wil je meer weten over het aanbod neem dan contact op.
Weet je zeker wat bij jullie situatie past vul dan het aanmeldformulier in.