De Luisterrups
Laten we onszelf en elkaar leren begrijpen in wat we voelen en bedoelen

Aanbod voor scholen

De Luisterrups op school:

 • Sociale vaardigheidstraining op school:
  • SOVA in de klas
   Dit is een training waarin leerlingen algemene kennis over sociale vaardigheden krijgen aangereikt. Het wordt gegeven op klassikaal niveau waarbij er 8 kinderbijeenkomsten en een startgesprek en een afsluitend gesprek met de leerkracht zijn. De training kan gegeven worden in het leslokaal en de bijeenkomsten duren 60 minuten.
  • SOVA op maat
   Dit is een training waarin een in overleg met de school samengesteld groepje leerlingen uit verschillende klassen leert over en oefent met sociale vaardigheden. De groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 12 kinderen. De training kan gegeven worden in een leslokaal of de bij school behorende gymzaal. De training bestaat uit 13 kinderbijeenkomsten van 60 minuten en 2 ouder en leerkracht informatieavonden (start en eind) van 90 minuten. De kinderen krijgen bij deze training ieder hun eigen werkmap die na de laatste keer mee naar huis gaat.
 • Mindfulness voor op school:
  • Mindfulness op school:
   Dit is een training van 12 bijeenkomsten van 60 minuten. De kinderen maken op een speelse manier kennis met mindfulness, het tot rust komen bij zichzelf en het omgaan met hun eigen gevoelens. De training wordt klassikaal gegeven in de bij school behorende gymzaal. Bij deze training horen 2 ouder/leerkracht informatie avonden en 2 overleg momenten met de leerkracht.
  • Mindfulness tussen de lessen door:
   Dit is een training van 20 bijeenkomsten van 25 minuten. Met behulp van korte oefeningen maken de kinderen kennis met mindfulness, het vinden van rust in zichzelf en het omgaan met gevoelens. De training wordt klassikaal gegeven in het klaslokaal. Bij deze training horen 2 ouder/leerkracht informatie avonden en 2 overleg momenten met de leerkracht.
  • Mindfulness na schooltijd workshop:
   Kinderen op een speelse manier laten kennismaken met mindfulness is de bedoeling van deze workshop. In 6 bijeenkomsten van 1,5 uur leren ze ontspannen en vertrouwen op hun eigen lichaam.
   Deze workshop wordt gegeven in groepen op verschillende niveaus.
   Leerlingen uit de groepen 1 t/m 3 maximaal 8 kinderen per groep.
   Leerlingen uit de groepen 4 t/m 6 maximaal 12 kinderen per groep.
   Leerlingen uit de groepen 7 en 8 maximaal 12 kinderen per groep.
 • Gouden weken traject:
  De eerste weken aan het begin van het schooljaar worden ook wel de Gouden Weken genoemd. Deze weken zijn bij uitstek geschikt om een goede basis te leggen voor een fijne sfeer binnen een klas. Het Gouden Weken traject van De Luisterrups sluit hier goed op aan. Het is een programma waarin bewustwording van jezelf en bewustwording van de invloed die jij hebt op je omgeving centraal staan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van technieken vanuit de mindfulness en principes vanuit de sociale vaardigheidstraining. Een bijeenkomst duurt 2 uur en wordt klassikaal gegeven in de bij school behorende gymzaal.
  Dit programma is uit te breiden met een verdiepingsbijeenkomst voor de klas na 2 maanden van 1,5 uur.
  Daarnaast wordt er een jaarlijkse opfrisbijeenkomst van 1,5 uur per klas aangeboden.
  De uitbreiding en opfrisbijeenkomst versterken de werking van de eerste training.

Wil je meer weten over het aanbod neem dan contact op.